Gyógytorna a Medikardnál

Bemutatkozás

Rajnai-Gyopár Dóra

 gyógytornász- fizioterapeuta

Bejelentkezés +36 (30) 957-5652

Szakmai tapasztalat

A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán végeztem gyógytornász- fizioterapeutaként 2016-ban, majd a Szent Margit Kórház Fejlődésneurológia Osztályán helyezkedtem el. Itt egy évig dolgoztam idegrendszeri sérült újszülött- és koraszülöttekkel.

2017. novemberétől  a csömöri Azur Gyógytorna és Mozgáscentrumban dolgozom, ahol főleg gyermek mozgásfejlesztéssel, illetve a kismamákat és édesanyákat  érintő mozgásterápiával- rehabilitációval  ( intimtorna, kismama torna, szétnyílt hasizom kezelése) foglalkozom.

2018 májusától az eddig szerzett tapasztalataimmal a Medikard Rendelő csapatát erősítem gyógytornászként.

Továbbképzések
  • Kinesiotape tanfolyam
  • EBM- a Medencefenék fizioterápiája (gátizom torna)
  • Inkontinencia és kezelési lehetőségei- elméleti továbbképzés
  • Fit-ball for Pregnant (kismama torna)
  • Mummy Tummy Training (szétnyílt hasizom)
  • Manuális Neurodinamika és Fasciaorganizáció
  • Mozgásos Testelemzés A, B, D
  • Mozgásos Testelemzés C- folyamatban
  • Modern Scoliosis Terápia Schroth szerint

Terápiák, kezelések

Gátizom (intim) torna
Változókorban vagy szülés, gátmetszés után gyakori panasz az elcsöppenő vizelet, melynek oka a gátizmok elgyengülése. Ilyen jellegű panaszoknál, vagy csak a szerelmi élet javítása érdekében a gátizmok erejének fejlesztésével a tünetek enyhíthetők, orvosolhatók.

Kismama torna
A terhesség 12. hetétől javasolt, a teljes testet átmozgató torna, melyen az édesanyák a vajúdási testhelyzeteket és a szülés különböző szakaszaiban alkalmazandó légzéstechnikákat is elsajátítják. Célja, a test felkészítése a várandósság során bekövetkező változásokra, a gátizmok tréningje.
Szétnyílt hasizom gyógytornája

Szülés után, ha hasfala nehezen tér vissza az eredeti állapotába, ha felülés során furcsa domborulat jelenik meg a köldöke tájékán, vagy fájdalmat érez e mozgás közben, akkor valószínűleg szétnyílt hasizma van. Ez esetben javasolt a gyógytorna, ami segíti a hasizmok regenerálódását az aktív sportolás megkezdése előtt.

Gyermek gyógytorna

Gyerekeknek játékos formában végzett, aktív gyógytornát kínálunk. Amely az egyensúly és ügyességfejlesztésen kívül alkalmas ortopédiai problémák kezelésére, tartásjavításra, X -láb, O-láb, lúdtalp korrigálására.

Schroth- terápia (gerincferdülés kezelése)

A Schroth-terápia tartási zavarok, gerincferdülés (scoliosos) és a Scheuermann betegség egyik leghatásosabb terápiája. Lényege a légzéstechnikával összekötött pontos kiindulási helyzetből végrehajtott gyakorlat, ami által megvalósulhat a gerinc elváltozásának 3 dimenziós korrekciója. A röntgen felvétel alapján egyénileg összeállított gyakorlatsort szakképzett gyógytornász tanítja be, mely tornát minden nap, rendszeresen a páciens otthon végez, ha szükséges egyéb segédeszközökkel kiegészítve. A kezdetben heti rendszerességű találkozó alkalmával pontosítjuk, tudatosítjuk a gyakorlatokat, és az állapotnak megfelelően változtatjuk is őket. Ezen gerinc betegségek hosszú távú kezelést igényelnek, a terápia a talp boltozatától a testtartás korrigálásán át, a mindennapi mozgások helyes kivitelezésének megtanítását foglalja magába. Esetenként a torna mellett korzett kezelés is szükséges.

Szülés utáni gyógytorna

Egyéni és kiscsoportos gyógytorna, mely a hasizmok és a gátizmok szülés után történő helyreállításával foglalkozik. Olyan esetekben ha várandósság alatt szétnyílt a hasizma, vagy szülés után hüvelyfal süllyedéssel, esetleg vizelettartási problémával küzd ne ijedjen meg, mert a tünetek egy része/egésze a speciális gyógytorna gyakorlatokkal orvosolható.

Gyógytorna árak

 

Egyéni gyógytorna
30 perc / 4 500 Ft
50 perc / 9 000 Ft
Csoportos gyógytorna

Gátizom torna (max. 2 fő)

50 perc / 4 500 Ft / fő

Gyógytorna teremBejelentkezés


Rajnai-Gyopár Dóra

Cím:  1173 Budapest, Ferihegyi u. 76. fsz.